CELALETTİN GÖZÜSULU İLKOKULU - KANTİN İHALE İLANI

CELALETTİN GÖZÜSULU İLKOKULU - KANTİN İHALE İLANI

22.04.2024 70

 

T.C.

ZEYTİNBURNU KAYMAKAMLIĞI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

 

KANTİN İŞLETME (KİRALAMA) İHALE İLANI

 

            İlçemiz Celalettin Gözüsulu İlkokulu Müdürlüğü kantininin işletmesi (kiralanması) 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51/gmaddesine gereğince ihale edilecektir.

 

1) İDARENİN

1.1.Adresi                              : Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

1.2.Telefon ve Faks No          : 0212 546 66 36 / 415 98 47 Faks: 0212 664 58 89

 

2) İHALE KONUSU İŞİN

2.1.Niteliği                             : KANTİN KİRALAMA (İŞLETME) İŞİ

2.2.Yapılacağı yer                  : Celalettin Gözüsulu İlkokulu Kantini

2.3.Başlama tarihi                  : Kantin yerinin fiilen teslim edildiği tarihten itibaren

2.4.İşin süresi                         : Kantin yerinin fiilen teslim edildiği tarihten itibaren 5 (Beş) yıldır.

2.5.Aylık muhammen bedel   : 22.500 TL

2.6.Adresi                                  : Beştelsiz Mah. Rauf  Denktaş No:41 Zeytinburnu / İSTANBUL                                       

2.7. Demirbaş Bedeli              :  63.144 TL

 

3) İHALENİN

3.1.Yapılacağı yer                  : Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu

3.2.Tarihi ve saati                  : 03/05/2024 (Cuma) Günü Saat:11:00

 

Madde 4 - İhaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri

4.1.İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında sunmalarıgerekir;

a)                               T.C Vatandaşı olmak

b)                              Nüfus kayıt belgesi, (E-devletten alınabilir.)

c)                               Yerleşim yeri belgesi, (E-devletten alınabilir.)

d)                              Yürürlükten kaldırılmıştır

e)                               Yürürlükten kaldırılmıştır

f)                                Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20. maddesinin 4. bendinde belirtilen                 belgelerden birine sahip olmak,

g)                               Son bir ay içerisinde alınmış Adli Sicil Kayıt Belgesi. Alınan bu belgede "Adli Sicil Arşiv Kaydı" bilgileri de bulunacaktır.(Cumhuriyet Savcılığından veya E-devletten alınabilir.)

h)                              İlgili esnaf odasından İstanbul il sınırları içerisinde adına kayıtlı okul kantin işletmesi olmadığına, ihalelerden ve kantin işletmeciliğinden yasaklama kararı bulunmadığına dair son 1 (bir) ay içerisinde alınmış belge.

i)                                5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantin işletmeciliği alanında alınmış ustalık belgesi sahibi olma şartı aranır. Ancak, katılımcıların hiçbirinde ustalık belgesi bulunmaması halinde işyeri açma belgesi, kalfalık, kurs bitirme belgelerinden en az birisi

j)                                Kantin kiralama ihalesi yapılan okul müdürlüğünden alınmış; aynı okulun öğrenci servis taşımacılığını yapmadığına dairyazı.

k)                              İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınmış idarece onaylanmış; istekli tarafından şartnamenin her sayfasına "ŞARTNAMEYİ OKUDUM KABUL EDİYORUM" ibaresi el yazısı ile yazılmış ve imzalanmış olan İhale İdari Şartnamesi.

l)                                Bu Şartname ekinde yer alan standart forma uygun imzalı Teklif Mektubu.

m)                             Geçici Teminat : Belirlenen 1 aylık kira bedeli 22.500 TL geçici teminatın             Celalettin Gözüsulu İlkokulu Müdürlüğü Okul Aile Birliğine Vakıfbank Merkezefendi Şubesi  ( Zeytinburnu / İSTANBUL ) TR 13 0001 5001 5800 7311 8987 99 iban nolu hesaba): Geçici teminatın  yatırıldığına dair dekont

n)                              Şartname Bedeli : İhaleye katılacak isteklilerin, Zeytinburnu Mal Müdürlüğüne ait Ziraat Bankası Zeytinburnu Şubesinin TR 18 0001 0007 0028 2957 5150 13 iban nolu hesaba 400,00 TL yatırıp banka dekontunu ibraz etmek suretiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ihalenin şartnamesini satın almaları zorunludur.

o)                               İhale komisyonu başkanı ve üyeleri ile birliğin yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin ve kantin kiralama ihalesi yapılan okul yöneticilerinin ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımları olmadığını belirten komisyona hitaben yazılmış yazı. (Başvuru SahibiYazısı)

4.2.Belgelerin sunuluş şekli;

a)                               İstekliler, yukarıda sayılan belgelerin aslını veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış örneklerini vermek zorundadır.

b)                              Noter onaylı belgelerin aslına uygun olduğunu belirten bir şerh taşıması zorunlu olup, sureti veya fotokopisi görülerek onaylanmış olanlar ile “ibraz edilenin aynıdır” veya bu anlama gelecek bir şerh taşıyanlar geçerli kabul edilmeyecektir.

İstekliler, istenen belgelerin aslı yerine ihaleden önce idarenin yetkili personeli tarafından “aslı idarece görülmüştür” veya bu anlama gelecek şerh düşülen suretlerini tekliflerine ekleyebilir.

 

5. İhaleye Katılamayacak Olanlar

5.1-Bu ihaleye sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gerçek kişiler katılabilir. Teklif veren gerçek kişilerin yerli istekli oldukları, teklif mektubunda yer alan Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasından anlaşılır.  Tüzel kişilikler, şirketler, dernekler, vakıf ve birlikler ihaleye katılamazlar

5.2-  5237  sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık ve aynı Kanunun Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar başlıklı İkinci Kısmının Altıncı Bölümünde düzenlenen maddelerdeki suçlardan mahkûm olanlar ihalelere katılamazlar ve okul-aile birliklerince kiraya verilen yerlerde istihdam edilemezler.

5.3- 4734 sayılı Kanunun 11 inci maddesinde ihaleye katılamayacağı belirtilenler hiçbir şekilde ihaleye katılamazlar.

5.4-  İhaleye katılma şartlarını taşımayanlarla, haklarında icra takibi yapılarak tahliye suretiyle işletme sözleşmesi feshedilenler, daha önce aynı kantini işletmekte iken işletenin kusuru nedeniyle sözleşmesi feshedilenler, halen kantin işletmekten dolayı kira borcu bulunanlarla ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımları ve tüzel kişiler iştirak edemezler. Bu yasaklara rağmen ihaleye katılan istekliler ihale dışı bırakılarak geçici teminatları gelir kaydedilir. Ayrıca, bu durumun tekliflerin değerlendirilmesi aşamasında tespit edilememesi nedeniyle bunlardan biri üzerine ihale yapılmışsa, teminatı gelir kaydedilerek ihale iptal edilir; yapılmış sözleşme varsa sözleşme fesih edilerek kantinin tahliyesi sağlanır. Bu durumdaki istekliler veya kantin işletmecisi idareden herhangi bir hak talebinde bulunamaz.  

5.5-  Haklarında ihalelere katılmaktan yasaklama kararı bulunmaması kaydıyla, kamu davası açılanlara ilişkin olarak 4734 sayılı Kanunun 59 uncu maddesinde yer verilen özel düzenleme veya özel kanunlarda yer verilen düzenlemeler nedeniyle ihalelere katılamayacak durumda olduğu halde ihalelere katılan istekliler sadece ihale dışı bırakılır. Bu durumda olanlar hakkında ayrıca 4734 sayılı Kanunun 11 inci ve 58 inci maddelerinde yer alan idari yaptırımlar uygulanmaz.

 

İhalesi Yapılacak Okulun Tespit Komisyonunca Belirlenen Muhammen Bedeli

Okulun Adı

Celalettin Gözüsulu İlkokulu Müdürlüğü

Eğitim Durumu

Tekli Eğitim

Öğrenci Sayısı

989

Demirbaş Bedeli

63.144 TL

Kiralanacak Kantin Yeri

Okul İçinde

Kiralanacak Kantinin m2

16 m²

Muhammen Bedel

22.500 TL

Geçici Teminat Tutarı

22.500 TL

 

            İsmail ÇETİNKAYA

         İlçe Milli Eğitim Müdürü